Man met kantmaaier

Prijsvraag #vitalehoveniers

UPDATE: de prijsvraag is gesloten. De jury beoordeelt momenteel de inzendingen.

Ben jij een hovenier of groenvoorziener die trots is op zijn werk? Hou je van uitdagingen en innovatie? Dan hebben we goed nieuws voor je! Bij de #vitalehoveniers prijsvraag kun jij je creativiteit en vakmanschap laten zien en een mooie prijs voor jou en je bedrijf winnen!

De prijsvraag gaat over het vinden van slimme duurzame oplossingen voor de problemen waar je als hovenier dagelijks mee te maken hebt. Je weet wel, die situaties waarbij je denkt: dat moet toch makkelijker kunnen? Of: hoe los ik dit nu weer op? Misschien heb je al een handige truc of een slim apparaat bedacht om je werk te vergemakkelijken, veiliger te maken of te verbeteren.

Wat kan ik winnen?

Maak je kans op twee fantastische prijzen die je bedrijf en je team een boost kunnen geven. Deze prijzen zijn speciaal bedoeld om je te belonen voor je vakmanschap en je creativiteit. Bovendien kun je met deze prijzen je bedrijf nog beter op de kaart zetten en je team nog hechter maken.

De winnaar van de prijsvraag voor hoveniers wint beide prijzen. Dat betekent dat je niet alleen een geldprijs krijgt, maar ook een promotiefilm voor je bedrijf. Dit zijn de prijzen in detail:

  • Een geldprijs van € 1.500,- te besteden aan een leuke en gezonde activiteit voor je team. Denk bijvoorbeeld aan een sportdag, een workshop, of een uitje.
  • Een promotiefilm voor je bedrijf, waarin je bedrijf en je slimme oplossing in beeld worden gebracht. Dit is een mooie kans om je bedrijf te laten zien aan potentiële klanten en collega’s. De film wordt gemaakt door een professionele filmmaker die samen met jou een mooi verhaal vertelt over je werk.

Hoe kun jij deze prijzen winnen?

Hieronder vind je drie problemen die hoveniers en groenvoorzieners tegenkomen tijdens het werken. Het zijn problemen waar veel hoveniers en groenvoorzieners mee te maken hebben en waar nog geen perfecte oplossing voor bestaat. Misschien heb jij wel de oplossing gevonden of bedacht!

Lees de probleemstellingen door en kies er een uit waar je een oplossing voor hebt. Beschrijf je oplossing, stuur hem in en win mooie prijzen.

Veilig onderhoud van lastig te bereiken hagen

Je kent het wel: je moet een haag snoeien die te hoog of te ver weg is om er goed bij te kunnen. Je staat te wiebelen op een ladder of een steiger, en je moet je armen ver uitstrekken om erbij te komen. Dat is niet alleen zwaar, maar ook gevaarlijk. Je kunt vallen, jezelf snijden of je spieren verrekken.

Heb jij een slimme manier bedacht om dit werk veiliger en makkelijker te maken? Misschien doe je iets anders dan de meeste hoveniers, of heb je een speciaal apparaat of gereedschap gevonden of gemaakt.

Het veilig en gezond (ver)plaatsen van zware materialen

Soms moet je materialen gebruiken die heel zwaar zijn, zoals schuttingpalen of grote tegels. Het tillen daarvan is een aanslag op je rug, vooral als je ze naar moeilijke plekken moet brengen waar je niet met een karretje of een kraan kunt komen. Ken jij een geniale werkmethode of hulpmiddel dat wel werkt en welke binnen jullie bedrijf misschien niet eens meer zo vernieuwend is, maar nog niet breed binnen de sector is opgepakt?

Deel jouw vernieuwende idee om deze materialen op hun plaats te krijgen, zonder dat dit een tol eist van je rug.

Planning en uitvoering van je werk zonder haast en stress

Tijdens je werk kom je er soms achter dat het geplande werk misschien niet lukt in de bepaalde tijd, met de beschikbare hulpmiddelen en assistentie. Daar krijg je stress van. Je baalt er dan van dat het werk vooraf niet goed met je wordt afgestemd.

De mensen die het werk voorbereiden doen hun best, maar jij weet als vakman misschien beter wat er nodig is. Hebben jullie een slimme manier bedacht om dit beter af te stemmen en stress te voorkomen?

Helaas is meedoen met de prijsvraag niet meer mogelijk, houd onze social media kanalen in de gaten voor de winnaar.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer wordt de winnaar bekend gemaakt?

De prijsvraag sluit op 20 december 2023.

Binnen enkele weken hierna zal de jury de winnaar bekend maken en de gewonnen prijs persoonlijk aan het winnende bedrijf en diens inzender(s) overhandigen.

Mag ik meerder keren een idee indienen?

Per probleemstelling (Veilig onderhoud van lastig te bereiken hagen, het veilig en gezond (ver)plaatsen van zware materialen en planning en uitvoering van je werk zonder haast en stress) mag 1 duurzame oplossing per persoon ingezonden worden.

Elk idee dient los ingezonden te worden.

Mag iedereen meedoen?

Deelname is gericht op Nederlandse hoveniersbedrijven met SBI-code 81.3(0): Landschapsverzorging en/of SBI-code 71.12: Ingenieurs en overig technisch ontwerp en advies. Deelname is uitgesloten voor bedrijven die niet gevestigd zijn in Nederland en voor bedrijven die minder dan 2 personen in vaste loondienst hebben onder de CAO Hoveniers.

Waar kan ik de voorwaarden voor deelname vinden?

De Algemene voorwaarden prijsvraag Vitale Hoveniers zijn te vinden via onderstaande link:

Actievoorwaarden prijsvraag | Vitale Hoveniers