Over ons

Deze website is het centrale punt voor duurzame inzetbaarheid in de Hovenierssector. Hier vind je alles over hoe je sterk kunt blijven in je werk als je werkzaam bent als hovenier. VHG, FNV, CNV en arbeidsmarkt- en ontwikkelingsfonds Colland Arbeidsmarkt (CAM) hebben hun krachten gebundeld om jou vitaal, vaardig en wendbaar te maken en te houden.

Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid en Colland financieren de activiteiten en dat betekent voor jou dat je gratis kunt deelnemen aan trainingen, coaching, health checks en nog veel meer!

Wat doen we

Wij zetten ons in om jou vitaal en sterk te houden zodat we samen een sterke sector blijven. Wij vinden het belangrijk dat iedere werkgever én werknemer zich bewust wordt van wat duurzame inzetbaarheid voor hem of haar inhoudt.

Het kabinet ondersteunt onze sector met een subsidieregeling; Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU). Deze regeling komt voort uit het Pensioenakkoord zodat we samen kunnen investeren in duurzame inzetbaarheid.

We richten ons op de volgende onderwerpen:

  • Bewustwording rondom duurzame inzetbaarheid bij werkgevers (goed werkgeverschap) en werknemers (eigen regie)
  • Behoud van medewerkers (fysieke belastbaarheid/vitaliteit)
  • Instroom en ontwikkeling van medewerkers (aansluiting onderwijs, instroom, zij-instroom, mobiliteit)
  • Vakmanschap van medewerkers (leren en ontwikkelen)
  • Vervroegd uittreden voor de medewerkers die eerder willen stoppen met werken.

Het programma wordt gefinancierd door Colland Fonds Arbeidsmarkt en de Rijksoverheid (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).