Inhoudelijke opleidingen

Vakmanschap

Ons werk blijft veranderen en nieuwe technieken vragen om nieuwe
kennis. Daarom bieden we een divers opleidings- en trainingsaanbod.
Hoe zorg jij ervoor dat je klaar bent voor de toekomst?

Verplichte cursussen vergoed

De eerste afspraak is dat je werkgever de tijd die jij besteedt aan verplichte cursussen voor 100 procent moet vergoeden in tijd of geld.

€ 1.500,- voor scholing op eigen initiatief

Er is een éénmalig scholingsbudget (employabilitybudget) voor je beschikbaar van maximaal € 1.500,-. Dat geld is bedoeld voor cursussen die je zelf wilt volgen en die zich richten op een andere functie binnen je bedrijf, bij een ander bedrijf of zelfs buiten de hoveniersbranche. De studiekosten die je maakt worden direct aan jou vergoed zonder tussenkomst van je werkgever.

Voorwaarden:

  • De declaratie van de cursus moet binnen twee maanden na de laatste cursusdag zijn ontvangen.
  • De werkgever heeft premie afgedragen aan het fonds Colland Arbeidsmarkt.

Kijk voor de volledige voorwaarden en inhoud van de regeling in het  uitkeringsreglement voor opleidingen die starten per 1 januari 2022.

Aanvraag en declaratie:

  • Stap 1: Log in en klik op employability. Vermeld je huidige functie en vraag het budget aan.
  • Stap 2: Het ingevulde aanvraagformulier wordt door ons beoordeeld.
  • Stap 3: Om er zeker van te zijn dat de cursus vergoed wordt, start dan niet met de cursus tot je aanvraag is goedgekeurd.
  • Stap 4: Zodra je cursus is afgelopen, declareer je de kosten. Als de declaratie is goedgekeurd, ontvang je een e-mail met informatie over de uitbetaling.

Aanvraag indienen

Meer informatie hierover kun je vinden op www.collandarbeidsmarkt.nl. Daar vind je ook hoe je de vergoeding kunt aanvragen. € 1.500,- om in jezelf kan investeren, dat laat je toch niet liggen?

Training & Coaching

Hovenier is een mooi vak. Als vakman of -vrouw lekker buiten aan de slag in het groen om de omgeving mooier te maken. De wereld om ons heen verandert, dus ook ons werk. Nieuwe technieken voor bijvoorbeeld groene daken en gevels vragen nieuwe kennis van ons. En als hovenier maak je niet langer alleen een mooie tuin, maar help je ook bij het oplossen van wateroverlast bij hevige regenval en om meer dieren zoals vlinders en vogels in de tuinen te krijgen.  Het is dus belangrijk dat je bijblijft in je vak. Zo blijf je breed inzetbaar en kun je met plezier blijven werken.

Vind je het leuk om jouw kennis te delen? Misschien kun je als mentor jongere collega’s begeleiden. Want leren doe je niet alleen op school, maar juist ook van elkaar. Blijf uitdagingen zoeken met elkaar en maak een plan voor de toekomst.

Over scholing en ontwikkeling, zowel binnen als buiten je vakgebied, hebben we afspraken gemaakt in de cao.

“Stel je niet afwachtend op als je weet wat je wilt. Ik wist al vanaf mijn 12e dat ik hovenier wilde worden. Tijdens de stages zag ik hoe leuk het werk op kantoor bij een hoveniersbedrijf ook is. Daarom wilde ik verder leren. Ik heb zelf mijn opleidingsroute bepaald.”

– Remco van den Hooven, hoveniersbedrijf de Langstraat