Brancheopleidingen

Vakmanschap

Ons werk blijft veranderen en nieuwe technieken vragen om nieuwe
kennis. Daarom bieden we een divers opleidings- en trainingsaanbod.
Hoe zorg jij ervoor dat je klaar bent voor de toekomst?

Aanbod Brancheopleiding

Ontdek hier het uitgebreide assortiment opleidingen van de VHG, of je nu op zoek bent naar professionele groei, persoonlijke ontwikkeling of gewoon een nieuwe passie wilt ontdekken.

Brancheopleiding

Werk je al in de sector van de hoveniers en groenvoorzieners maar heb je nog geen diploma en wil je die wel halen? Of wil je je laten omscholen tot hovenier? Dan is VHG Brancheopleiding echt iets voor jou. Als je al in de branche werkzaam bent, kun je een tegemoetkoming van € 1.000,- aanvragen voor de kosten. Ook bestaat er een subsidieregeling voor je werkgever van € 1.500,- voor de voor jou gemaakte opleidingskosten. En er is een diplomabonus van € 500,- voor jou. Meer informatie hierover vind je op www.vhg.org en www.collandarbeidsmarkt.nl.

 

 

Benieuwd naar de ervaringen van ingestroomde hoveniers? Bekijk het hier!

De VHG brancheopleidingen

In de hoveniers- en groenvoorzieningbranche kennen we de licentiescholen van VHG Branche-opleiding​. Deze zijn nauw gelieerd aan Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en hebben als doel het bevorderen van het vakonderwijs in de hoveniers- en groenvoorzieningsector. VHG Branche-opleiding is een vakopleiding die in de avonduren gegeven wordt en richt zich speciaal op werkenden in de sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken.

Doordat de deelnemers in deze opleiding vaak wat ouder zijn dan studenten in de reguliere opleidingen, de opleiding in de avonduren plaatsvindt en de inhoud van de opleiding alleen op het vak gericht is, wordt deze door deelnemers en bedrijven hoog gewaardeerd. Het aanbod van de VHG Brancheopleidingen bestaat uit de volgende opleidingen:

“Stel je niet afwachtend op als je weet wat je wilt. Ik wist al vanaf mijn 12e dat ik hovenier wilde worden. Tijdens de stages zag ik hoe leuk het werk op kantoor bij een hoveniersbedrijf ook is. Daarom wilde ik verder leren. Ik heb zelf mijn opleidingsroute bepaald.”

– Remco van den Hooven, hoveniersbedrijf de Langstraat