Ga naar inhoud

Vitaler naar je pensioen toewerken: dit zijn de mogelijkheden

18 januari 2023

Het werk van een hovenier kan zwaar zijn, zeker wanneer je wat ouder wordt. De sector Hoveniers helpt je daarom gezond je pensioen te halen. Er zijn regelingen getroffen waardoor oudere werknemers minder kunnen gaan werken of eerder kunnen stoppen. Zo kan de werknemer de periode tot zijn of haar AOW overbruggen. Meer weten over de mogelijkheden? Lees dan verder!

Alle werkenden in de hovenierssector vitaal, vaardig en wendbaar maken en te houden. Met dat doel hebben de sectorale partijen Koninklijke VHG, FNV Agrarisch groen, CNV Vakmensen en Colland Fonds Arbeidsmarkt (CAM) de handen ineengeslagen. Samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en CAM maken ze de volgende regelgevingen mede mogelijk:

Gesprek pensioenconsulent

We raden aan om advies te vragen voordat je een beslissing neemt rondom pensioen en mogelijk eerder stoppen met werken. Deze kan namelijk een behoorlijke impact hebben. De consulent van BPL Pensioen helpt je graag bij deze beslissing. Je kunt een digitaal videogesprek inplannen via deze link.

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

Vanuit het Nationaal Pensioenakkoord heb je de mogelijkheid om maximaal 3 jaar voor je AOW-datum een beroep doen op de RVU-regeling en zo eerder stoppen met werken. In deze regeling krijg je maximaal 3 jaar lang, tot je AOW datum, een maandelijkse RVU-uitkering (ter hoogte van je AOW-uitkering). Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet je volledig stoppen met werken en geen nieuw betaald werk meer beginnen.

Vanaf 1 januari 2023 is de RVU voor de Hovenierssector formeel van kracht en is het mogelijk om je hiervoor aan te melden. Meer weten over de RVU-regeling? Klik hier.

Seniorenregeling

Wil je niet volledig stoppen, maar wel minder werken? Dan is de seniorenregeling wat voor jou! Deze regeling maakt het voor oudere werknemers mogelijk om 20% minder te gaan werken met behoud van 90% van het brutoloon. De maximale looptijd voor de seniorenregeling is per 1 januari 2019 verlengd naar maximaal 8 jaar.

Meer weten over de seniorenregeling? Klik hier.

Voor meer informatie over bovenstaande regelingen kun je terecht op deze website of kun je contact opnemen via vitalehoveniers@actor.nl of bellen naar (088) 329 20 30.