Ga naar inhoud

Terugblik op de Groene Sector Vakbeurs 2024: Belangrijke discussiepunten en samenwerking

23 januari 2024

Afgelopen week stond de groensector in de schijnwerpers tijdens de Groene Sector Vakbeurs 2024, waar betrokken partijen bijeenkwamen om te praten over de laatste ontwikkelingen en ervaringen. #vitalehoveniers was ook van de partij, met Jeroen Zijlmans als een van de vertegenwoordigers. Opvallend was zijn betrokkenheid bij gesprekken over scholing, ontwikkeling en de RVU-regeling voor hoveniers.

Tijdens de vakbeurs nam Jeroen Zijlmans deel aan verschillende gesprekken waarin het belang van scholing en ontwikkeling binnen de groensector centraal stond. Zijn enthousiasme en betrokkenheid vielen op, en zijn boodschap over een leven lang ontwikkelen vond gehoor onder de aanwezigen. Zijlmans benadrukte het dynamische karakter van de groensector en hoe voortdurende bijscholing essentieel is voor groei en aanpassingsvermogen.

Leven Lang Ontwikkelen in perspectief

De gedachte aan een ‘leven lang ontwikkelen’ kreeg op de vakbeurs concrete invulling. #vitalehoveniers zet zich in voor een sector waarin professionals constant hun kennis kunnen bijspijkeren en zo kunnen bijdragen aan een branche die zich blijft vernieuwen. Scholing en ontwikkeling werden gezien als onmisbare bouwstenen voor individuele groei en het versterken van de gehele sector.

RVU-regeling voor hoveniers: Gespreksstof op de beurs

Een ander onderwerp dat tijdens de vakbeurs de aandacht trok, was de RVU-regeling voor hoveniers. Jeroen Zijlmans nam deel aan discussies over de impact van deze regeling op de sector en de mogelijke manieren om het beroep aantrekkelijk te houden voor nieuw talent. De gesprekken rondom de RVU-regeling resulteerden in een waardevolle uitwisseling van inzichten en standpunten.

Samenwerking voor de Toekomst

De Groene Sector Vakbeurs was niet alleen een podium voor het delen van kennis, maar ook een gelegenheid voor Vitale Hoveniers en andere deelnemers om samen te werken aan de toekomst van de groensector. De uitwisseling van idee├źn en discussies over actuele thema’s zorgden voor nieuwe perspectieven en kansen voor groei en verbetering.