Ga naar inhoud

Overstappen tussen de sectoren Hoveniers en GGI? Dan kun je nu ook gebruik maken van de seniorenregeling!

9 juli 2024

Er is goed nieuws voor werknemers die op latere leeftijd de overstap hebben gemaakt of willen maken tussen de sectoren Hoveniers en Groen Grond Infrastructuur (GGI). Sociale partners hebben het mogelijk gemaakt om de seniorenregelingen in beide sectoren op elkaar af te stemmen. Deze uitbreiding treedt vanaf 1 juli 2024 in werking. Let op, het gaat hier om de basisregeling en niet de uitgebreide seniorenregeling.

Wat houdt dit in?
Of je nu jaren in de sector hoveniers hebt gewerkt en nu werkzaam bent in de GGI sector, of andersom, je kunt zonder problemen gebruik blijven maken van de seniorenregeling. Deze regeling biedt oudere werknemers de mogelijkheid om 20% minder werken met behoud van 90% van het brutoloon. De seniorenregeling is een mooi initiatief van hoe men het werken tot aan de AOW-gerechtigde leeftijd plezieriger kan maken.

 

Waarom deze afstemming?

Sociale partners hebben gezien dat veel werknemers regelmatig overstappen tussen deze sectoren. Ze vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht hun overstap, kan profiteren van dezelfde regelingen. Het duurzaam inzetbaar houden van werknemers staat hierbij centraal. Zowel in de sector Hoveniers als de GGI-sector kan het werk namelijk fysiek zwaar zijn. Met de seniorenregeling kunnen oudere werknemers gezonder en fitter aan het werk blijven tot aan hun AOW.

 

Hoe werkt het?

Voor werknemers:

  • Heb je minimaal 5 jaar in een van de sectoren gewerkt? Dan kom je in aanmerking!
  • Bij een overstap gelden de voorwaarden van de seniorenregeling van de nieuwe sector.

Voor werkgevers:

  • De hoogte van de dagvergoeding varieert per sector. Deze is gebaseerd op de loonkosten van de betreffende werknemer. Controleer altijd de specifieke voorwaarden van jouw sector om de juiste vergoedingen toe te passen.

 

Fonds Colland Arbeidsmarkt

De seniorenregeling is een initiatief van sociale partners en wordt gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Het fonds draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago & instroom en veiligheid & gezondheid. Vanuit Colland Arbeidsmarkt wordt een veelheid aan projecten en activiteiten gefinancierd gericht op het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendig arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.

 

Kijk voor meer informatie over de seniorenregeling Hoveniers op de website van Colland Arbeidsmarkt: https://www.collandarbeidsmarkt.nl/regeling/seniorenregeling-hoveniers/
Voor inhoudelijke vragen over de seniorenregeling neemt u contact op met de Klantenservice Colland via 088 008 45 50 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur) of info@colland-administratie.nl