Ga naar inhoud

Online voorlichtingen van Stigas

3 april 2024

Stigas organiseert weer online voorlichtingen. Dit voorjaar gaan ze van start met vaste én nieuwe onderwerpen.

Zet de gegevens alvast in je agenda en meld je aan als je interesse hebt. Er is een plek voor ongeveer 20 deelnemers per voorlichting, dus wees snel bij want VOL = VOL.

Werken met de bosmaaier

Donderdag 4 april – 12:00 – 12:30 uur

Werken met de bosmaaier kan fysiek belastend zijn. Stigas heeft de aandacht voor een gezond gebruik op een rij gezeten. In deze lunchmeeting deelt Roel tips voor een gezond gebruik.

Lees meer

 

 

Vliegend van start met je RIE

Woensdag 10 april – 16:00 – 17:00 uur
Woensdag 8 mei – 16:00 – 17:00 uur
Donderdag 13 juni – 16:00 – 17:00 uurDeze online voorlichting is voor iedereen die wil starten met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) maar er nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan.
Lees meer

 

 

Gewasbescherming

Donderdag 25 april – 12:00 – 13:00 uur

Onveilig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen brengt de gezondheid van jou, je medewerkers en je collega’s in gevaar. In de voorlichting wordt aandacht besteed aan de risico’s en hoe deze te beheersen.

Lees meer

 

 

Werken aan de (lopende) band

Dinsdag 7 mei – 12:00 – 12:30 uur

Binnen de sectoren open teelten en glastuinbouw wordt veel gewerkt aan de prachtige band van aan tafels. Stigas heeft de aandacht voor gezond werken aan de prachtige band op een rij gezeten. In deze lunchmeeting deelt Olaf tips voor bedrijf en medewerkers.

Lees meer

 

 

Machineveiligheid

Woensdag 5 juni – 16:00 – 17:00 uur

Deze online voorlichting is voor iedereen die meer wil weten over machineveiligheid. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe machine? Wat zijn de regels als je een machine aanpast? Is een machine met CE-markering altijd veilig? En hoe blijf je in de praktijk ook veilig werken?

Lees meer