Ga naar inhoud

Ervaring Krachtige Leermeester: “Alles uit je werk én collega’s halen”

16 augustus 2023

Voorman Job Schuurmans van hoveniersbedrijf John Koomen Tuinen kwam vijf jaar geleden als zijinstromer de hoveniersbranche binnen, nadat hij als teamleider in de supermarkt al de nodige ervaring als leidinggevende had opgedaan. Onlangs nam hij deel aan de Krachtige Leermeester-training van VHG. “De cursus zet je op scherp en leert je collega’s in hun kracht te zetten.”

Het initiatief voor de training kwam vanuit zijn werkgever, verteld Job. “Alle voormannen waren gevraagd, waardoor we vanuit verschillende invalshoeken konden sparren. Dat was heel waardevol”. Ook over de training zelf is hij enthousiast. “We hebben drie groepssessies bij ons op het bedrijf gehad met een coach die wist waar ze het over had en de juiste vragen stelde. Daarbij werd er in de persoonlijke evaluaties ook echt de tijd genomen voor je persoonlijke ambities; waar zie jij jezelf over 5 of 10 jaar?”

Opfrissen & aanscherpen

Via opdrachten en casussen werden de deelnemers meegenomen door situaties waar zij in hun dagelijkse werk ook mee te maken krijgen. “Een belangrijk opfrissingsmoment”, vindt Job. “Veel handvaten ken je wel, maar je gaat na verloop van tijd toch weer op de automatische piloot werken. Dit traject maakt je daar bewust van. Ik ben scherper geworden in het werken met en aansturen van collega’s. Wat voor personen zijn zij, en hoe ga je daar het beste mee om? Uiteindelijk werken we daardoor als team efficiënter en productiever.”

Job Schuurmans, John Koomen Tuinen

Win-win-win situatie

Job past de Krachtige Leermeester-lessen dus al toe in de praktijk. “Tijdens de training leer je verschillende types collega’s herkennen, zoals doeners en denkers. Ik werk bijvoorbeeld vaak met een echte doener. Hij springt s’ ochtends de auto uit en gaat aan de slag. Dan is het goed om hem een beetje af te remmen en eerst het plan van aanpak samen te overleggen. Door de verschillende types te herkennen kun je ook echt het maximale uit mensen halen. En daar profiteert iedereen van; de hovenier zelf, de klant en wij als bedrijf.”

Blijven leren

“Ik denk dat het voor iedere voorman in de hoveniersbranche leerzaam is om dit traject te volgen”, concludeert Job. “Leidinggeven is geen onderdeel van de hoveniersopleiding, dus het is belangrijk om hier een sterke basis voor te ontwikkelen en te blijven opfrissen. Zeker wanneer je vaak met wisselende collega’s werkt. Om alles uit je werk te halen en samen met je collega’s kwaliteit te leveren is het onmisbaar om goed te communiceren en elkaar te begrijpen.”